Apart Imobil Telefon

6 idei neobișnuite pentru decorarea camerei unui elev

09.21.2021

1. Nișă viu colorată în mobilier

Dacă optați pentru un perete de mobilier cu un loc de lucru încorporat, alegeți o formă mai puțin obișnuită. De exemplu, o nișă în formă de căsuță va crea senzația de intimitate și îi va permite elevului să se concentreze asupra lecțiilor. Iar dacă veți decora această nișă pe interior în culori vii, ea va deveni un accent atractiv și va oferi bună dispoziție.

Calculați dimensiunile zonei de lucru, astfel încât ecranul calculatorului să fie plasat lângă perete, iar pe laterale să existe spațiu pentru câteva rafturi deschise.

2. Fototapete cu model tematic

O modalitate simplă de a face camera copilului dumneavoastră mai vie și mai luminoasă sunt fototapetele. Alegeți imaginea în funcție de vârsta elevului. Pentru copiii mai mici, sunt potrivite personajele din basme și imaginile viu colorate. Pentru un școlar mai în vârstă ar fi bine să alegeți tapete de culori neutre, cu un subiect mai serios. De exemplu, cu o hartă de epocă a lumii sau cu desenul unui avion – în funcție de interesele adolescentului.

Și deja va fi posibil să asortați tapetul cu materialele textile potrivite și accesoriile tematice. Astfel, interiorul odăii va arăta bine gândit și complet.

3. Iluminarea rafturilor cu cărți

Rafturile iluminate adaugă profunzime spațiului și atrag atenția asupra cărților așezate pe ele. Este un decor adecvat care creează o predilecție pentru studii și, în același timp, îi motivează pe copii să citească mai des.

Nu ticsiți cărțile pe raft, pentru că aerul trebuie să circule în spațiul rămas. În plus, veți avea și un loc pentru décor. Cărțile le puteți aranja asimetric, alternând teancurile verticale și cele orizontale.

4. Poster în stil pop art

Multor adolescenți le-ar plăcea să-și decoreze camera cu postere care îi înfățișează pe actorii sau supereroii preferați. Pentru ca acest decor să nu devină plictisitor și să arate elegant cât mai mult posibil, alegeți postere în stil pop art. Acestea se vor încadra perfect într-un interior modern și nu vor părea prea copilărești.

Minunat dacă posterul are aceleași culori cu alte elemente de decor din cameră: draperii, noptiere, lenjerie de pat.

5. Autocolante utile pe perete

Dacă copilul vrea pereți decorați cu desene în culori aprinse, dar părinții nu sunt pregătiți să schimbe tapetul în câțiva ani, puteți folosi autocolante. Le puteți lipite pe tencuială sau tapet, căci nu lasă urme și pot fi îndepărtate cu ușurință.

Lăsați-l pe copil să aleagă stickerele singur – asta va adăuga individualitate odăii sale.

De asemenea, puteți folosi aceste autocolante în scopuri educaționale: de exemplu, agățând tabla înmulțirii deasupra biroului sau harta lumii deasupra patului.

6. Harta tridimensională a lumii

Puteți alege o hartă tridimensională a lumii ca decor de perete. Ea conferă textură peretelui, accentuează zona de dormit sau de studiu.

Căutați modele ecologice din lemn sau plută – ele arată mai prezentabil decât cele din hârtie și plastic.