Apart Imobil Telefon

Gresia și faianța pentru baie: Ce sfătuiește designerul

01.24.2022

Baia este deseori renovată din cee ace mai rămâne, iar proiecte de design practic nu se fac. Și foarte rău, pentru că acesta este un loc pentru intimitate, în care omul are nevoie să fie singur. Un loc în care ne spălăm de toate greutățile zilei seara și luăm o doză de energie dimineața.

Se consideră că urmărirea tendințelor este neapărat costisitoare și inaccesibilă pentru un om de rând. Adesea se apelează doar la bunul gust, iar standardele acceptate se evită. În acest context, vă vom povesti despre ce este bonton în lumea designului la momentul actual.

Tendințe actuale

Modestia, minimalismul și lipsa de supraaglomerare a spațiului sunt principalele tendințe contemporane. Potrivit designerilor, în decorarea băii și mai ales în alegerea gresiei, ar trebui să renunțați la următoarele:

–   gresie lucioasă (cu excepția faianței tip subway);

–   imitație prea evidentă a marmurii;

–   gresie viu colorată pe pereți și pe jos;

–   finisaje cu abundență de aur și desene metalizate.

Regula de aur spune că faianța este un fel de finisaj, nu un decor. Iată de ce inserțiile trebuie selectate cu multă grijă: principalul lucru este simțul proporției. Alte reguli pentru designul modern al băii sunt:

–   imitație de material natural – piatră, lemn, metal, beton;

–   texturi mate și semimate (faianța tip subway poate fi lucioasă);

–   inserții cu modele în stilul patchwork, marocan, azulejo ca elemente individuale.

Principii de bază în alegerea gresiei și faianței pentru baie

Designerii sfătuiesc ca gresia și faianța pentru baie să fie în culori deschise. Există două motive pentru aceasta. În primul rând, baia este cel mai adesea o încăpere mică, iar pereții întunecați pot să o facă visual și mai mică. În al doilea rând, petele de săpun pe faianța întunecată sunt mult mai vizibile decât pe cea deschisă la culoare.

Dacă apa de la robinet conține o cantitate mare de fier, atunci nu se recomandă faianța sau gresia albă pură pentru că se va îngălbeni foarte repede. Vă recomandăm să acordați atenție nuanțelor crem și lapte topit.

Atunci când alegeți gresia și faianța pentru baie, sfaturile designerului sunt un ajutor de încredere pentru cei care au căutat și nu au găsit idei pentru proiectele lor. Nu este necesar să le urmați chiar întocmai, dar cu siguranță vă puteți inspira din ele.