Apart Imobil Telefon

5 materiale considerate a nu fi practice (dar care de fapt sunt!)

10.21.2021

Desființăm miturile populare și oferim soluții pentru probleme atât de controversate precum pereții albi, suprafețele în culori deschise și altele.

1. Tapetul

Despre tapet deseori se spune că nu este un material practic. Se crede că acesta absoarbe mirosurile, se deteriorează ușor și este dificil de curățat.

De fapt, tapetul se potrivește în orice tip de cameră. Pentru încăperile umede alegeți tapetul de vinil: acesta are o densitate sporită și poate fi spălat. Iar pentru zonele cu o umiditate ridicată, este potrivit tapetul din sticlă, dar și versiunile de hârtie, acoperite cu lac.

Aveți grijă să evitați locurile din imediata apropiere a băii, chiuvetei și dușului.

2. Mocheta

Mocheta trezește mai multe semne de întrebare datorită potențialului său de a acumula praf și murdărie.

Da, o pardoseală de acest gen este mai dificil de curățat decât, de exemplu, gresia. Dar o astfel de podea este mult mai caldă. În plus, firul dens îmbibă praful și împiedică circulația acestuia în aer.

Pentru a întreține mocheta, este nevoie să-l curățați regulat și să evitați utilizarea ei în locurile în care există multă murdărie, de exemplu, pe hol și în bucătărie.

3. Vopseaua albă

Folosirea vopselei albe în decorarea interiorului este asociată cu încă un mit destul de răspândit.

De fapt, suprafețele vopsite în alb sunt mult mai practice decât cele vopsite în alte nuanțe. Praful și unele pete nu se observă pe alb, dar în schimb se observă foarte bine pe culorile aprinse, care accentuează orice murdărie.

Albul uniformizează vizual suprafețele, ascunzând imperfecțiunile. Iar pentru a ușura menținerea pereților albi, alegeți vopsea lavabilă de înaltă calitate. Curățarea unui set de bucătărie alb necesită tot atâta timp ca oricare altul. Fațadele sau blaturile albe ascund perfect picăturile și petele.

4. Suprafețele lucioase în culori deschise

Contrar credinței populare că articolele lucioase sunt greu de păstrat curate, de fapt acestea necesită puțin timp ca să fie curățate. Pe suprafețele în culori deschise, praful, amprentele digitale, picăturile de apă, murdăria nu sunt vizibile. Astfel, mobilierul arată mai îngrijit.

Principalul dușman al luciului sunt petele. Dar ele pot fi rapid eliminate, ștergând suprafața cu o cârpă din microfibră.

5. Plăci ceramice mici pe podea

Se consideră că plăcile ceramice mici de pe podea nu sunt practice, deoarece necesită o curățare mai frecventă și nu pot ascunde suprafața neuniformă.

De fapt, datorită desenelor mici, deseori repetate, se ascund multe imperfecțiuni și murdărie. Iar petele de culoare fac ca murdăria să treacă neobservată.

Dacă vă faceți griji că rosturile dintre plăci se vor murdări, optați pentru chit de culoare întunecată.