Apart Imobil Telefon

Anul nou în stil scandinav

12.29.2021

Anul Nou este întotdeauna o sărbătoare plină de bunătate, bucurie și multă semnificație. Totul începe de la capăt, cu o foaie curată. Milioane de oameni sunt pregătiți să-și facă planuri, să-și stabilească scopuri noi și să spere la bine. În țara noastră, Anul Nou este sărbătorit cu mult fast. Aproape în fiecare casă se împodobește pomul de Crăciun și se fac decorații care să creeze o stare de spirit festivă.

Recent, stilul scandinav a devenit deosebit de popular, de aceea astăzi am dori să vorbim despre cum să decoram corect o încăpere pentru Anul Nou în acest stil.

Folosiți imagini cu cerbi

Cerbii sunt un simbol al țărilor nordice, al iernii și al Anului Nou. Sunt adesea reprezentați pe un fundal roșu, nu foarte realist, dar acest lucru îi face și mai drăguți.

Imaginile cu cerbi arată deosebit de frumos pe pături tricotate, perne, perdele, într-un cuvânt, pe textile.

Ca simbol al Anului Nou care vine puteți să faceți un decor de perete în formă de cap de cerb colorat în alb, verde sau roșu.

Nu uitați de brad – simbolul principal al Anului Nou

Dacă vreți să creați un decor festiv în stil scandinav, bradul este un element necesar. Puteți opta atât pentru un pom natural, cât și pentru unul artificial, sau chiar îl puteți confecționa cu propriile mâini din ghirlande, bijuterii, dulciuri – orice vă inspiră.

Principalul lucru este să nu uitați că decorațiunile ar trebui să arate foarte natural și degajat.

Aranjați masa cu veselă și tacâmuri festive

Dacă vorbim despre senzația de sărbătoare, nimic nu se compară cu servirea mesei. Cea mai reprezentativă combinație de culori pentru masa de Crăciun și Anul Nou este roșu și alb.

Un set de cești cu fulgi de nea, farfurii într-o singură nuanță, un ceainic amuzant sau un blat – le puteți folosi pe toate în același timp sau puteți combina serviciul alb pe care îl aveți cu niște articole în roșu. O idee ar fi să creați o compoziție frumoasă pe care să o puneți într-un loc vizibil în bucătărie. Va crea o atmosferă de sărbătoare și nu va mai trebui să cumpărați altă veselă.

Decorați camera cu ghirlande

Ghirlandele cu LED sunt o modalitate minunată de a crea o atmosferă de sărbătoare. Acestea pot fi folosite pentru a decora absolut orice suprafață. Agățați-le pe pereți, înfășurați-le pe abajur, faceți inscripții și imprimeuri, atașați-le cu bandă adezivă acolo unde este nevoie. Important este ca să vă placă ceea ce faceți.

Luminițele magice vor sclipi frumos și vor crea senzația de miracol, fără de care sărbătorile de iarnă sunt greu de imaginat!

Creați un regat alb ca de nea

După cum am menționat mai devreme, culoarea albă este predominantă în stilul scandinav. Iar decorul de Anul Nou nu face excepție. Dacă nu vă plac culorile aprinse sau vă gândiți la o culoare pentru a vă decora casa cu ghirlande și jucării, să știți că albul va fi o opțiune potrivită pentru orice situație.

Agățați ciorăpiori cu cadouri

Tradiția cu ciorapii a venit din Occident. Acest decor arată atât de amuzant, încât a câștigat simpatia multora. În ajunul sărbătorilor de iarnă, agățați ciorapii în rând și, din când în când, lăsați acolo mici surprize dulci pentru cei dragi.

Cu siguranță vor fi încântați de un așa „decor delicios”.

Împachetați cadourile

Dacă ați început deja pregătirile de Crăciun și Anul Nou, cu siguranță v-ați gândit la daruri pentru prieteni și cei apropiați. O idee ar fi să împachetați cadourile în hârtie cu imprimeu tematic (cerbi, oameni de zăpadă, fulgi de nea).

Nu ezitați să așezați cadourile ambalate sub brad. Oaspeții, care își vor căuta pe furiș numele pe foițele atașate la cutii, vor aștepta cu nerăbdare să-și primească darurile.

Fiecare dintre aceste sfaturi va spori intensitatea emoțiilor din ajun de sărbători. Cu cât mai multă atenție veți acorda pregătirilor, cu atât rezultatele vor fi mai bune. Rețineți că decorul scandinav trebuie să fie lejer, fără prea mult efort. Cât mai multă creativitate și îndrăzneală. Faceți ceea ce credeți că este corect. Decorul pentru sărbătorile de iarnă este menit, întâi și-ntâi, să aducă bucurie!