Apart Imobil Telefon

Care sunt avantajele parcării subterane

12.03.2021

Principalul avantaj este evident – spațiul devine mai degajat și mai liber. Oricine își dorește o curte fără mașini. Curțile, pline de mașini, din păcate, au devenit o vedere obișnuită. Cu toate acestea, locurile pentru parcare sunt totuși prea puține.

Pentru a organiza o parcare la sol pentru o clădire rezidențială medie, este nevoie de un teritoriu mare. Aceasta înseamnă că va trebui de redus locurile de joacă, zonele de recreere, peluzele.

Spațiul necesar pentru organizarea parcării la sol este o problemă serioasă, cu care se confruntă dezvoltatorii. Un lot mare de teren costă scump. De aceea, parcarea subterană este soluția perfectă, iar deseori chiar este singura soluție pentru complexele de lux, adesea situate în cele mai aglomerate părți ale orașului. Parcarea la etajele minus permite ca oricine să-și poată parca mașina acolo, iar dimensiunile teritoriului adiacent casei nu mai contează.

Un alt avantaj sigur este faptul că pentru mașini, condițiile sunt mai bune. Pe străzi, există multe riscuri pentru mașini. Ploile puternice sau grindina, rafalele de vânt, căldura, înghețurile sau schimbările bruște de temperatură – toate acestea afectează mașinile în modul cel mai negativ. De asemenea, este mai ușor de furat o mașină dintr-o parcare la sol. În plus, se mai pot întâmpla acte de huliganism, cum ar fi spargerea roților sau zgârierea portierei. Parcările subterane, de regulă, au control de acces, sunt adesea păzite, de aceea nu vor pătrunde acolo persoane la întâmplare. Temperatura și umiditatea sunt menținute relativ stabile. Temperatura în parcarea subterană este de obicei de 8-10 grade Celsius și rareori coboară mai jos. Toate acestea contribuie la păstrarea atentă a vehiculelor.

Unul dintre avantajele importante ale parcării subterane este clar vizibil pe exemplul complexelor rezidențiale. Locatarii au oportunitatea de a-și păstra automobilul într-un loc de parcare propriu pe care îl pot fixa și menține neschimbat. Se știe faptul că, chiar și în parcări special amenajate în curte, este destul de dificil să vă asigurați un loc de parcare. Disputele între vecini pe această temă ajung uneori în judecată. Dar în parcarea subterană situația este complet diferită: aveți un loc special pe care l-ați ales, pentru care ați plătit. Nimeni altul nu are voie să-și pună mașina acolo.

Clădirile noi din Chișinău, dotate cu parcare, sunt cea mai bună soluție pentru cei care țin la automobilul lor.