Apart Imobil Telefon

Cum să economisești bani când finisezi un apartament într-un imobil nou?

02.25.2021

Mulți dintre noi știu că finisarea unui apartament este o chestiune serioasă și costisitoare. Adesea, o finisare bună înseamnă și investiții bune, iar uneori este vorba despre o sumă mai mare decât costul locuinței. În acest articol îți vom spune cum să faci niște economii, dar nu în detrimentul calității!

Avantajele unei astfel de alegeri

Avantajele unei clădiri noi constau în aceea că nu este nevoie să înlături finisajele vechi, cum ar fi linoleumul, tapetul, vopseaua, dar și grupurile sanitare învechite.

Una dintre opțiunile existente este varianta la alb. Aceasta înseamnă că pe jos va fi turnată șapa, pereții și tavanele vor fi nivelate, vor fi instalate ferestre cu geam termopan și ușa de la intrare.

Economii pe seama muncitorilor

Dacă decizi să angajezi o echipă de construcții, atunci n-ar trebui să economisești pe seama muncitorilor. Ar fi de dorit ca meșterii în construcții să fie muncitori calificați, care vor face totul calitativ, și atunci nu va trebui să refaci totul după ei. Iar anotimpul cel mai potrivit pentru lucrări de finisare sau reparații este iarna, deoarece în acest sezon constructorii au mai puține comenzi și astfel poți beneficia de reduceri bune.

Dacă ești încrezut în propriile abilități și dacă dispui de suficient timp, te poți ocupa și singur de operațiunile mai simple, cum ar fi: lipirea tapetului, vopsirea pereților, instalarea laminatului sau a linoleumului, scoaterea deșeurilor din construcții.

Iar dacă este vorba de lucrări mai serioase, ar fi bine să le încredințezi muncitorilor calificați.

Economii pe seama materialelor de construcție

Ai putea economisi o sumă semnificativă la materialele de construcție, dar nu o poți face pe seama absolut a tuturor materialelor. Economiile pot consta în alegerea unei mărci mai puțin cunoscute sau a unui analog de la producătorul autohton, deoarece principalul lucru este calitatea și specificațiile.

Pentru podea există următoarele opțiuni: laminat, linoleum sau mochetă. Aceste materiale pot fi instalate fără ajutorul unei echipe de muncitori.

Opțiunea cea mai economă pentru tavane este tavanul întins. Sub el va fi posibil de camuflat cablurile pentru lumina electrică.

Pereții din beton și cărămidă nu neapărat au nevoie de finisaje speciale. Îi poți vopsi, atâta tot! Dacă o vei face cu bun gust, va arăta foarte elegant și modern.

Lucrurile la care nu ar trebui să economisești sunt electricitatea și instalațiile sanitare. Asta pentru că siguranța și securitatea casei tale depind de aceste două aspecte. Toate cablurile trebuie să fie atent gândite și calculate în funcție de nivelul de solicitare. Instalațiile și conductele trebuie să fie de înaltă calitate și durabile pentru a evita eventualele scurgeri.

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să economisești bani atunci când va veni vremea să-ți finisezi apartamentul nou-nouț și vei duce o viață fericită în condițiile cele mai confortabile!