Apart Imobil Telefon

Finisarea apartamentului: Tapet sau vopsea?

07.05.2021

Dacă ați renovat vreodată locuința dumneavoastră, cu siguranță v-ați confruntat cu întrebarea: cu ce să finisați pereții — să lipiți tapete sau să dați cu vopsea? Alegerea depinde de preferințele personale, de buget și de conceptul general al interiorului dvs. Să aruncăm o privire la avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni în parte.

  • Un mare avantaj al vopselei pentru lucrări la interior este că puteți alege orice nuanță. La ziua de azi, există mulți producători de vopsea care oferă game foarte diverse de nuanțe – peste 100 și mai mult.
  • Dacă aveți pereții din lemn sau cărămidă, atunci vă va fi mai simplu să-i vopsiți decât să lipiți tapet. Puteți căptuși peretele cu plăci aglomerate de tip PAL, ca să puteți lipi pe ele tapetul. Însă dacă doriți să păstrați textura materialului, este mai bine să optați pentru vopsea.
  • Vopseaua o puteți achiziționa în orice moment. Mergeți la magazinul de materiale de construcții, alegeți nuanța dorită, care va fi amestecată în vopsea chiar în fața dumneavoastră. Iar dacă nu vă place nuanța obținută, puteți mereu încerca una nouă.
  • Aveți nevoie să alegeți o culoare de vopsea care să se potrivească cu dulapul sau tabloul de pe perete, sau cu textilele din odaie? Acolo unde există o gamă variată de nuanțe, o puteți alege cu ușurință pe cea dorită!
  • Culoarea este cel mai puternic instrument care vă ajută la schimbarea stării de spirit din interiorul locuinței! Trebuie să recunoaștem – pereții pot fi vopsiți sau revopsiți literalmente într-o zi.
  • Dacă aveți vopsea calitativă de interior, e cu mult mai ușor să împrospătați aspectul pereților, revopsindu-i, spălându-i sau ștergându-i. Și este mult mai rapid decât în cazul tapetelor.

Fiecare opțiune are propriile avantaje și dezavantaje. Atunci când faceți alegerea, luați în considerare bugetul, conceptul de interior și preferințele personale ale dumneavoastră.